TDJ Isohorsmats - lun boks, spar strøelse

Danmarks måske billigste måtteløsning til stalden. Høj isoleringsgrad – spar penge på strøelse og få en lun boks til hesten på en gang. Skåner sener og led – modvirker hasesår. Mere eftergivende end en gummimåtte. Gennemprøvet måtteløsning – helt i tråd med at strøelsen er steget i pris. Når du starter en boks op, kan du nøjes med at smide 7 sække træpiller ind, hvis du plejer at bruge 10 stk. Altså en startbesparelse på 30% – herfra kan man forsøge sig  med mindre strøelse og finde et niveau for, hvornår hesten står bedst på måtterne.

Staldmåtterne er gennem mange år blevet solgt og benyttet i stor stil i Tyskland, og er medio 2018 også introduceret i Danmark. I april 2022 har vi passeret over 10000 solgte måtter – altså bliver Isohorsmats brugt af omkring 1100 heste i DK.

Med TDJ Isohorsmats undgår du, at heste der er “hårde” ved strøelsen om natten, står på ren beton om morgenen. Du undgår dermed også de hasesår, der kan opstå i disse situationer.

Det er vigtigt, at der bliver brugt minimum 10-12 cm. strøelse på måtterne, og at strømaterialet holdes lidt fugtigt indtil bunden er etableret. Det øger skridsikkerheden.

Der er mulighed for afhentning!

Det er muligt at afhente Heavymats og Isohorsmats både hos os i Holstebro og på Fyn i Nr. Lyndelse. Bestil i shoppen og vælg i den forbindelse afhentning det ønskede sted, så får du en mail med afhentningsdetaljer, når varerne er klar til at komme med dig hjem.

Bemærk at strøelsesmængden på ovenstående billeder er for lille – de er blot for illustration af overfladen på måtterne.

Perfekt løsning til udestald, løsdrift og læskur

Undgå at fugt og kulde trækker op i udestalden nedefra, og giv hestene et meget bedre indemiljø ved at isolere med Isohorsmats. Samtidig kan du spare på strøelse uden at det går ud over hestenes komfort.

 

Hobbyheste.dk har testet Isohorsmats i løsdrift/læskur med stor succes – læs blogindlægget til venstre.

  

 

Så let etableres en boks med TDJ Isohorsmats

Der bruges normalt 9 måtter i en boks – de behøver ikke at fylde hele bunden – der kan sagtens være en “fri” kant udenom. Hvis man ønsker hele boksen dækket, kan de let saves til.

De samles let med fer og not – og skrider derfor ikke fra hinanden. Der er ingen revner mellem måtterne. Hurtig og let etablering – kan lynhurtigt lægges af én person.

Når du etablerer en boks med Isohorsmats, lægges et godt lag strøelse i bunden, så vænner hesten sig hurtigt til det nye underlag.

 

Måtterne er ikke så bløde som traditionelle gummimåtter, men er mere eftergivende pga. den specielle konstruktion på bagsiden (se det midterste billede). Konstruktionen gør, at selve måtten er hævet et stykke over jorden – det giver mange fordele:

7 facts om isohorsmats

 • Isolerer bunden af boksen
  Luften i hulrummene under måtten resulterer i en høj isoleringsgrad
 • Spar strøelse
  Den høje isoleringsgrad betyder, at du ikke behøver at bruge samme mængende strøelse. Skær 30% ned på strøelsen i starteboksen, og forsøg herefter dig frem
 • Spar tid og penge
  Mindre strøelse = mindre arbejde, mere tid, mindre mødding og flere penge i lommen
 • Sundhed og velvære øges
  Eftergivenheden betyder, at sener og led skånes i forhold til til et hårdt betongulv
 • Let håndtering
  Superlette at ligge i boksen  – se video herunder
 • Afhjælper huller ned til ren beton i hestens madras
 • Spærrer af for fugt der kommer nedefra
  Derfor er Isohorsmats ekstremt gode til udestalde, løsdrifter og læskure uden støbt bund
Teknisk info
Tykkelse: 27 mm

Format:  97×83 cm
Vægt pr stk ca 20 kg
Luft i riller under måtte: 17mm
Farve: Grå

 
Jeg kan varmt anbefale TDJ's Isohorsmat måtter og Hayfeeder til hesteboksen ..god service og hurtig levering.
Vi er utrolige glade for pladerne, det er meget tydeligt at hestene også nyder det. De er begyndt at ligge ned og sove. Det er helt sikkert når vi skal have ny bund i de andre bokse, så bliver det Isohorsmats.
TDJhors.dk, Isohorsmat, boksmåtte, heste, isoleret hesteboks,
Mike & Dina Vilhelmsen