Søg...

TDJ HIT Softbed - bedre trivsel og økonomi !

Skåner heste, staldpersonale og pengepung

God til allergiheste

Softbed’en er god til allergiheste – minimerer støvpartikler, skimmelsvamp, ammoniakdampe i boksen og giver generelt et bedre og mere tørt og hygiejnisk boksklima.

Der kommer aldrig mere huller i spånebunden – og din hest slipper for hasesår, bliver styrket i senerne, i den dynamiske ledstabilitet i muskulaturen – og bliver udfordret på balancen pga. det bløde underlag.

Staldpersonalet sparer tid og kræfter på pasning af boksene – i stedet kan arbejdstiden bruges på noget andet, og personalet bliver ikke “slidt” op.

Udgifterne til strøelse reduceres kraftigt. Du kan beregne din besparelse her, hvis du bruger træpiller. Ellers er der en beregning nedenfor med henblik på brug af spåner.

Reducer din møddingsmængde

Møddingsmængden bliver reduceret til det halve – spar plads og penge på bortkørsel. Pladsbehovet til opbevaring af strøelse reduceres også.

Tilvænning og brug af TDJ Softbed

TDJ HIT Softbed kan lægges der, hvor man ønsker det i boksen – det er bare vigtigt, at der er et “sammenhængene” stort areal. Det kan evt. være den bagerste del af boksen. Her strøs et godt lag spåner, halm eller lignende – hesten lærer hurtigt at tisse der, hvor det IKKE sprøjter. Det kan være nødvendigt efterfølgende at flytte madrassen lidt i boksen, hvis ikke den ligger optimalt i forhold til hestens ligge- og gødningsmønstre.

Måtten er lavet af tykt, armeret gummi – fuldsvejset i samlingerne og naturligvis ammoniakbestandig. Den er fyldt med specialudviklet skum, der giver en vedvarende blødhed. De første Softbeds blev solgt for 15 år siden, og holder stadig både i skum og i gummi. Vores tyske leverandør garanterer, at måtterne holder til mordax i “normal” længde (ikke Ice-hooks).

Format pr måtte: 180x240cm. Tykkelsen er 4,5 cm hvor måtten er polstret og vægten er ca. 85-90 kg.

Fakta om TDJ Softbed

Måtten er lavet af tykt, armeret gummi – fuldsvejset i samlingerne og naturligvis ammoniakbestandig. Den er fyldt med specialudviklet skum, der giver en vedvarende blødhed. De første Softbeds blev solgt for 15 år siden, og holder stadig både i skum og i gummi. Vores tyske leverandør garanterer, at måtterne holder til mordax i “normal” længde (ikke Ice-hooks).

Format pr måtte: 180x240cm. Tykkelsen er 4,5 cm hvor måtten er polstret og vægten er ca. 85-90 kg.

TDJ HIT Softbed har tjent sig selv hjem efter kort tid – bare i strøelse. Regner man sparet arbejdstid med også, går det meget hurtigere! Din mødding bliver også halveret – så også her sparer du penge (og plads).

(højreklik og gem link som…)

Sovende heste på TDJ HIT Softbed
TDJ HIT Softbed, TDJhors, heste, spar strøelse, gummimåtte, hesteseng,
HIT Softbed er indtjent på meget kort tid - kun på indkøb af strøelse

spåneboks - uden Softbed

Vi har taget udgangspunkt i:

– at der startes ud med 5 sække og suppleres med 1 sæk ugentlig

– der muges helt ud hver 2. måned

– at prisen på spåner er 110 kr. pr. balle.

Startboks kr. 550,-
Supplement: 7 sække på
2 mdr. kr. 770,-
I alt kr. 1320,- for 2 mdr.

I alt ca. kr. 7.920,- pr. boks pr. år

Spåneboks - med softbed

Du skal regne med en besparelse på 40-50% – med høje og stadig stigende priser på strøelse, så tager det ikke lang tid før måtten begynder at tjene penge!

HUSK – din mødding bliver halveret! Hvor meget betaler du om året for at komme af med den?

 

Vi har lagt softbed i den ene side af boksen, så hesten kan søge ud og bruge “kattebakken”. Somme tider vil heste ligge på en særlig måde, og vi har måtte flytte softbed som nu hesten er tryg ved. Vi har haft dem i 10 år og vil aldrig stille vores dyr på andet!
Jeg har nu prøvet en Softbed af i ca. en måned - hos en hest som er meget "aktiv" i boksen dvs. at den går meget rundt. Det gør det ikke nemmmere, at holde en spåneboks uanset om der ligger en Softbed eller ej.. Efter en kort tilvænningsperiode virker hesten meget tilpas med løsningen - gødning m.m. ligger i den strøede del af boksen og mht. soveplads, så har hesten lært at "holde sig på måtten" Der er altid en fjedrende og fin madras i boksen - uden huller som der let bliver i en madras af spåner, træpiller, tørv o.l. Min vurdering er, at jeg på en aktiv hest som denne kan spare ca. 60% af strøelsen i boksen - og på en mere "organiseret" hest er besparelsen endnu større.
Hestehov på HIT Softbed der aflaster for sener og led
Bruger af TDJ HIT Softbed
Vi er veldig fornøyd med våre HIT Softbed. Dvs det fungerer veldig fint, da våre hester alltid ligger godt og mykt. (Ingen kan nå gå all strø rundt i boksen så det ligger inntil veggen og hesten må ligge på betong.) Noen av hestene brukte litt lengre tid på å bli renslige, men nå har selv vår gamle «grise» J ponni blitt ren i boksen. Møkking tar mye mindre tid – halvert J Vi har ca halvert vårt strø bruk. Nå har vi strø bare på en side og hesten gjør fra seg der. Det blir mindre møkk i container og. Vi har en araber hoppe som slett ikke blir renslig J , men hun er vel unntaket. Våre hester har det godt med disse og jeg kan anbefale dem.
Hestehov på HIT Softbed der aflaster for sener og led
Lisa Veronica Olsen
AL Fares Arabians A-T Consult Stavanger
Det primære mål er at optimere forholdene for hestene, ved at sikre sig at bunden altid er lun og tør. Sekundært at spare penge og tid på strøelse og håndteringen af denne, for ikke at glemme bortskaffelsen af den brugte strøelse. Vores erfaringer viser, at man i den første periode, skal strø næsten som man plejer, hvorefter man gradvist reducerer mængden. Efter en kortere periode 8-14 dage skal der kun strøs i bagenden af boksen samt lidt "hyggestrøelse på og omkring måtten..
Hestehov på HIT Softbed der aflaster for sener og led
Dressurstald Skøtt - Odense