TDJ Hayfeeder - Corner, Wall & Play

Vi har gennem årene solgt forskellige løsninger til tildeling af hø, men har manglet et kombi-produkt. I forskellige situationer – og til forskellige typer af heste – har man ind imellem brug for enten hurtig eller langsom tildeling af hø. Med TDJ Hayfeeder har du begge muligheder. Vi har gennem længere tid testet og produktudviklet, og er endt ud med disse modeller, som blev præsenteret på Hest og Rytter 2018.

Hayfeederen kan købes i 3 modeller

Som hesteejer opnår du mange fordele ved TDJ Hayfeeder

Hayfeederen kan både bruges som en almindelig høhæk og som en slowfeeder. Slowfeederfunktionen opnås ved at ligge et låg over. Hesten vil da spise fra bunden og fra hullerne i siderne – dette forøger spisetiden.

TDJ Hayfeeder er desuden perfekt i boksen med hoppe og føl. Hoppen spiser fra toppen og føllet spiser fra slowfeeder-hullerne. På denne måde sikres det, at føllet får sit grovfoder – uden at hele boksen er strøet til med hø!

Der er mindre spild og mindre “rod” i boksen.

Har du en hest der roder og smider med sit hø, har vi erfaringer med, at Hayfeeder Wall er særdeles effektiv. Hesten kan ikke “få mulen under” og kaste høet ud i hele boksen.

Slowfeeder Play fordrer hesten langsomt, og samtidig får hesten en timelang udfordring. Hullerne er selvfølgelig tilpas store, til at hesten ikke bliver stresset af ikke at kunne få høet ud. Dette er et stort problem ved tildeling af hø/wrap i net med for små masker. Samtidig er hullerne placeret således, at hesten ikke trækker vejret igennem høet og indånder støv på den måde.

Hurtigt og overskueligt

Hurtig opfyldning – trillebøren ind i boksen og høet lægges ned ovenfra (Corner & Wall). Play tages blot ned, åbnes og fyldes.

Materialevalget er faldet på en gennemsigtig, fleksibel og holdbar specialplastik. Den går derfor ikke i stykker, hvis hesten sparker, eller hvis den påkøres med en minilæsser ved udmugning. Gennemsigtigheden gør, at staldpersonalet på afstand kan se om hesten mangler hø.

Høhækken leveres som et samlesæt, hvor man i bedste IKEA-stil, skal følge en simpel og overskuelig monteringsvejledning. 

Tekniske data - Corner

Indeholder  ca 160 liter
8 huller Ø71
Radius top 70-85 cm – afhængig af montering
Afstand fra hjørne til kant 55-65cm  – afhængig  af montering
Afstand fra gulv til bund 25-30cm
PVC højde 100 cm.
Godkendt til fødevarer 
Brædder og skruer til montering er inkluderet

Tekniske data - Wall

Indeholder op til ca 75 liter
12 huller Ø71
Afstand imellem monteringsbrædder: top 75-90cm -bund  ca 70cm
Afstand fra gulv til bund 25-30 cm
PVC Højde 100 cm.
Godkendt til fødevarer
Brædder og skruer til montering er inkluderet

Tekniske data - Hayplay

Indeholder ca 87 liter
17 huller Ø70mm
Ø38 x 77cm
Vægt uden indhold 5 kg
PVC tykkelse 4 mm

Alle monteringsmål er afhængig af hestens størrelse – hvis Hayfeederen er for stor, skæres der noget af bredden inden montering på brædderne (modellerne Corner og Wall)

slowfeeder, høhæk, heste, fodring af hæste, tdj hayfeeder
Zoom på slowfeeder-huller - Corner
Artikel om TDJ Hayfeeders fra Hest og rytter 2018
Læs artiklen om Hayfeeder Corner i Hest & Rytter avisen her