fbpx
  • 97468222
  • tdjhors@tdj.dk

TDJ Gummistaldfliser & Puzzlemåtter

Stødabsorberende staldfliser der enten kan bestilles som puzzlemåtter eller som gummifliser. En holdbar og slidstærk løsning til  bl.a. staldgange, vandspiltove, striglepladser eller større fællesarealer. Fliserne er skridsikre og er nemme at montere på et allerede eksisterende, fast underlag og er også ideelle til lyddæmpning. 

De bløde gummigulve giver hestene en dejlig, isoleret boks, og du kan reducere omkostningerne betragteligt på strøelse. Hvis du lægger staldfliserne på gangarealer, hvor hestene færdes meget, så reduceres støjniveauet til et minimum.

Der er drænkanaler under gummifliserne (50×100), så de fungerer også perfekt på en vaskeplads. Vandet løber via drænkanalerne mod afløbet. Fliserne er helt tætte, så væske og fugt trækker ikke igennem.

Både gummifliser og puzzlemåtter er fremstillet i hårdtpresset naturgummi (granulat) 900 kg/m3. De er ekstremt holdbare, så der er ingen problemer, hvis hestene står/går med mordax.

HUSK at alt naturgummi ødelægges af tørvestrøelse. Tørv indeholder ikke-nedbrydelige mikroorganismer, så gummiet bliver tæret på sigt. Vi anbefaler derfor ikke, at man bruger tørv som strøelse på TDJ gummistaldfliser og Puzzlemåtter.

 

TDJ Gummiflise løsdrift og gang

TEkniske data

Puzzlemåtter

Hægtes sammen
Tykkelse: 25 mm
Format:  100×100 cm
Farve: sort
Drænkanaler: nej 

Gummifliser

Samles med dyvler
Tykkelse: 30 mm
Format:  50×100 cm
Farve: sort eller rødbrun
Drænkanaler: ja – 5 mm – så evt. fugt tørrer ud

Vi anbefaler ikke, at man bruger tørv som strøelse på staldfliserne, da tørvestrøelse indeholder ikke-nedbrydelige mikroorganismer, der på sigt ødelægger alle slags naturgummi.

 

Så let monteres og tilpasses gummifliser og puzzlemåtter

TDJ Gummifliser (50x100cm) fastgøres til hinanden med dyvler/spyd – der følger 4 dyvler med hver flise. Hvis man lægger fliserne på et større areal, anbefaler vi, at man ligger fliserner i forbandt. Hvis man har brug for at tilpasse gummifliser/puzzlemåtter, gøres dette med en skarp hobbykniv, stiksav eller en feincutter. Brug ikke en vinkelsliber – den hurtige rotation af klingen, kan smelte fliserne.

TDJ Puzzlemåtterne lægges blot ind i hinanden som et puslespil – sørg for at de bliver presset godt ned mod gulvet, så overfladen er jævn.

Generelt er det vigtigt, at begge typer ikke ligger løst, men “kobles på” naboflisen.

 

Rengøring af staldfliserne

Både gummifliser og Puzzlemåtter er fremstillet specielt til heste, og kan modstå store belastninger. Derfor tåler de også rengøring med højtryksrenser.