TDJ Bedding - allergivenlig strøelse til heste!

Pap- og papirstrøelse har i mange år været anbefalet af engelske, hollandske og amerikanske dyrlæger, som den perfekte strøelse til allergiheste. Det er et sundt alternativ til traditionelle strøelsesmaterialer som tørv, spåner, halm og træpiller, som nedbrydes til støv ved brug. Dyrlæger anbefaler vores strøelse som et supplement til medicinsk behandling og forebyggelse af luftvejsproblemer hos heste. Vores papstrøelse kan absorbere væske op til 10 gange sin egen vægt, giver en blød og fjedrende bund samt har fremragende isoleringsegenskaber.

TDJ Bedding – den perfekte strøelse til din allergihest!

Sådan bruger du TDJ Bedding

Det er vigtigt at fjerne alt det gamle strøelse og feje boksen grundigt, så din hest starter ud med en helt frisk og støvfri boks.

Vores strøelse kan sammenlignes med grove spåner, men den har mere volumen. Derfor skal du bruge en mindre mængde TDJ Bedding i forhold til spåner. 

Når du muger ud på daglig basis, skubber du det øverste lag tørre strøelse til side, fjerner den våde strøelse derunder og tager selvfølgelig også hestepærerne med ud på møddingspladsen. Den våde strøelse “klistrer” sammen, og er derfor let at få fat i.

Bunden kan med fordel vendes ind imellem.

Forbruget af TDJ Bedding afhænger af:

  • Hvor længe din hest står i boksen
  • Størrelsen af boksen
  • Hestens renlighed
  • Den ønskede tykkelse af strøelsen.

Kan TDJ Bedding bruges som dybstrøelse i løsdrift?

Ja! Papstrøelse kan erstatte halm, spåner eller anden dybstrøelse i løsdriften . Vi anbefaler at fjerne de våde pletter på ugentlig basis i løsdriften – det er både pga. hygiejnen, men også fordi den våde strøelse ligger kortere tid. Du vil derfor skulle fjerne en mindre mængde vådt strøelse pr. gang.

Miljøvenlig og biologisk nedbrydelig

Vores strøelse er lavet af ny bølgepap af høj kvalitet, som er blevet forarbejdet til papspåner. Produktet er både miljøvenligt og biologisk nedbrydeligt. Komposteringen sker hurtigere end ved traditionel strøelse (8-12 uger) og påvirker derfor ikke jordens pH-værdi, hvilket kan være tilfældet med spåner, der nedbrydes langsommere. TDJ Bedding er FSC certificeret (Certifikations nummer: INT-COC-002072)

Hvad er FSC Certificering?

FSC er verdens mest ambitiøse globale certificering til ansvarlig skovdrift og din sikkerhed for træ og papir fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder. FSC arbejder både for natur og menneskers vilkår i verdens skovområder.

I FSC-certificerede skove:

– fældes der ikke mere træ, end skoven kan nå at reproducere

– fældes træerne skånsomt med respekt for området og tilhørende skovdække

– fredes dele af skovene, så truede dyr og planter beskyttes

– er træet dyrket under socialt ansvarlige forhold

– støttes udviklingsinitiativer i lokalsamfundet

67 % af danskerne genkender FSC-mærket, og som den eneste certificerings- og mærkningsordning af sin slags bakkes FSC op af anerkendte NGO’er som WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove.

Læs mere om FSC Certificering her 

Fremstilling / Indhold

Bølgepappet, som vores strøelse er lavet af, er ikke fremstillet af hårdttræ fra tropiske skove, da disse træer ikke er velegnede til processen. Pappet produceres derimod af hurtigvoksende nåletræer, der er specifikt dyrket til dette formål. Nåletræerne genplantes hurtigere, end de bliver brugt. Vores papstrøelse er fremstillet af afskæringer fra helt nye papkasser (ikke genbrugskasser), som er produceret til fødevareindustrien i England. Kun på denne måde, er vi helt sikre på et 100% rent produktet, der kan pløjes ned i marken uden problemer.

Eventuelle farvestoffer fra tryk på kasserne, er vandbaserede og organisk nedbrydelige. Den ”lim” der er brugt i produktionen af pappet består af naturlig stivelse (a la kartoffelmel) og vand/damp.

Rå-pappet/afskæringerne kommer direkte fra papproducenten til Green Mile Beddings fabrik, hvor det ned-deles til den optimale struktur.

strøelse til allergiheste

Vores papstrøelse er ekstremt velegnet til heste med luftvejsproblemer, da den er fri for støv og ikke nedbrydes til støv ved brug. Væske drænes hurtigt gennem den absorberende strøelse til gulvet, hvilket efterlader det øverste lag tørt og lugtfrit. Papspånerne er isolerende og giver en behagelig varm bund, selv i kolde måneder. Strøelsen er fri for frø, svampesporer og toksiner, hvilket reducerer risikoen for infektioner efter operationer eller i forbindelse med andre sår. Produktet er luftigt og løst, hvilket giver en behagelig og fjedrende bund for din hest.

Astma, selv i sin mildeste form, begrænser en hests evne til at præstere. Indånding af støv, især støv genereret af strøelse og hø, forårsager luftvejsbetændelse, fortykker væggene i luftvejene og udløser slimophobning. Resultatet er, at luftstrømmen langsommere og blodet derfor ikke bliver iltet tilstrækkeligt.

God sugeevne

Papstrøelse har mange fordele, men den mest imponerende, er den mængde af væske, som pappet kan rumme i forhold til sin egen vægt.

Strøelse der suger godt, reducer generelt fugt- og ammoniakniveauet, og letter derfor vejrtrækningen for heste og mennesker i staldmiljøet.

Forsker Susan Raymond (Equine Research Center i Guelph, Ontario, Canada) har lavet en sammenligning af halm, spåner, tørv, hamp og strimlet papir i en absorberingstest.

Hun tilsatte vand til 10 gram af hvert strøelsesmaterial, og papir/pap kom ud som den klare vinder!
Papiret absorberede 100 milliliter sammenlignet med hamp (45 ml), spåner (30 ml) og tørvemos (30 ml). Halmen endte som klar taber og  opsugede kun 25 ml vand.

Læs Susan Raymons artikel her

Undersøgelse vedr sugeevne på strøelse - papstrøelse er klar vinder. TDJ Bedding
FSC Certificering TDJ Bedding
Allergivenlig strøelse til heste

Indhold

1 balle vejer 18 kg. og indeholder mellem 160 og 180 liter.

TDJ Bedding - støvfri papstrøelse
Minimering af støv i stalden med TDJ Bedding

Allergivenlig Luksus til både Firbenede og Fjerklædte

Papstrøelse bliver i stor stil brugt til mange andre dyr bla. kaniner, kyllinger, høns, hunde, marsvin og til fasaner, agerhøns og andet fugleopdræt med stor succes! 

Billedgalleri