TDJ Portgardin - lynhurtigt læ i løsdriften!

Ved at montere portgardiner, eller bændelgardiner som de også bliver kaldt, opnår du lynhurtigt læ i stald, løsdrift, læskur eller lagerhal – uden at lukke lyset ude. Du kan være helt sikker på, at ingen glemmer at lukke døren og hestene elsker at stå i ly og læ for regn, blæst og sne. Efter en kort tilvænningsperiode går hestene igennem uden at tøve, og de står gerne med kroppen indenfor og mulen ude.

PVC lamel - portgardin, klar pvc, tdjhors, læ i løsdriften

Montering og valg af model

Når du vil sætte PVC gardin op udendørs eller i porte, vælger du varianten på 30cm x 3mm. Den er tungere og hænger dermed mere roligt.

Det er vigtigt, hvis gardinet skal bruges til hestehold, at strimlerne monteres så de overlapper hinanden og at de ikke skæres for korte. Så hænger gardinet så stille som muligt, og du minimerer tilvænningstiden for hestene. Gardinerne må ikke røre gulvet, da der så er risiko for at hesten træder på dem. Skær gerne PVC-strimlerne lidt for lange, og skær af 1 cm over gulvet 2 dage efter montering.

Varianten på 20cm x 2mm vælges typisk til indendørs løsninger, hvor gardinet ikke kræver den samme tyngde.

PVC’en købes i ruller på 50 meter, og skæres i længder der passer i porten. Lamellerne monteres let ved at spænde 2 brædder sammen på hvert side af strimlerne. Vær opmærksom på at længderne ikke bliver for korte og at du laver et overlap, når du monterer strimlerne.

Strimlerne kan monteres på skinner, men en alternativ og noget billigere løsning er at skrue et bræt op. På brættet skrues strimlerne på med skuer og spændeskiver. Når strimlerne er sat op, skrues endnu et bræt udenpå.