Søg...

TDJ Horseheater - tør og varm på kort tid!

Strålevarmen opvarmer hestens krop og de ting strålerne rammer – den opvarmer ikke luften. Derfor er effekten upåvirket, hvis døren til stalden står åben og det trækker ind. Varmeudstrålingen har en positiv, dybdegående effekt, da den trænger op til 4 cm. ind i væv og muskler dvs. hurtig restitution af muskler.

De infrarøde varmestråler kan sammenlignes med solens stråler – dog uden de farlige UV-stråler. Strålevarmen fordeles på hestens krop – kraftigst lige under varmepladen i lampen, men fordeler sig også ud til siderne. Dermed er hele hestens overlinje dækket af strålevarme.

Man kan også vælge at montere 2 varmelamper – så hesten varmes fra begge sider. På nedenstående billeder hænger lamperne 2,5 m oppe og der er 1,70 m imellem dem. Hesten er  165 cm. Lamperne er på 2000 watt.

TDJ Horseheater produceres i England og er blevet solgt gennem mange år til danske stalde. Et godt og gennemprøvet kvalitetsprodukt!

VIGTIGT!! Skal installeres i samarbejde med autoriseret elektriker.

Hurtig restitution af muskler

TDJ Horseheater i dobbeltudgave - 2 x 1550W
NYHED! TDJ Horseheater kan også købes som dobbeltlampe

Sådan gavner infrarød strålevarme din hest

  • Opvarmer og blødgør musklerne inden ridning
  • Forebyggelse af skader
  • Kan have en stress-reducerende effekt
  • Hurtig tørring efter vask, arbejde eller fold
  • Lindrer muskelsmerter og spændinger
  • Hurtigere restituering efter rideturen – strålevarmen hjælper musklerne med at komme af affaldsstoffer og mælkesyre.

Hvilken lampe skal jeg vælge?

Se eksemplet ovenfor – hvis der er ret meget mindre afstand, skal du bestille varmelamper på 1500 watt.

Det er meget vigtigt, at de ikke hænger for tæt på, så huden ikke får skader. Husk at holde øje med om hesten bliver for varm, og reguler afstanden efter forholdene. TDJ Andersen kan ikke stilles til ansvar for skader forvoldt af forkert brug af produktet.

Bedste engelske kvalitet – billig i drift! Ca. 7000 brændetimer til under 4 kr. i timen for drift af den kraftigste lampe på 2000 watt (v. 2 kr./kw).

Hvis lampen skal bruges til dyr, skal du altid bestille med rødt lys.

Vi anbefaler ikke, at TDJ Horseheater bruges til drægtige hopper.

Se de forskellige modeller her

Kan jeg ikke bare bruge en almindelig terassevarmer i stedet?

Det korte svar er nej! Og forklaringen er, at en Horseheater bruger både lang- og kortbølgede infrarøde varmestråler. Kombinationen sikrer at hesten bliver varm og tør, og at strålerne også trænger ned og hjælper musklerne med at bliver bløde inden rideturen – naturligvis hjælper de også musklerne til bedre og hurtigere restitution da blodcirkulationen øges. Vær desuden opmærksom på kabinettets kvalitet, og at monteringsafstanden ofte er +40cm på en almindelig terrassevarmer. Monteringsafstanden på TDJ Horseheater er 5 cm. så du kan sætte den op i en teltstald uden problemer. Tjek også IP-certificeringen, så du ikke kommer galt afsted i stalden. 

Hold varmen på tilskuerpladserne

Lamperne kan derimod sagtens bruges til at varme tilskuerne i ridehallen, på terassen osv. Du kan så med fordel bestille med gult lys, så det bliver så behageligt som muligt for øjnene at opholde i. Se mere om Arenaheater her

Miljørigtig og sikker lampe med fleksibel montering

Høj ydeevne med lavt energiforbrug – driften af en 1500w lampen koster ca. 3 kr. i timen. Det lave energiforbrug gør TDJ Horseheater til den helt rigtige løsning for vores miljø.

Lampen er IP55 klassificeret – dvs. at den er støvskærmet og spuletæt (dog ikke med højttryksrenser).

Horsheateren leveres med ophæng, og kan monteres på væg og i loft. Det er vigtigt, at ophænget benyttes, så der skabes afstand mellem lampe og væg/loft – den må ikke hænges op, så noget rører ved lampens kabinet.
Hvis lampen monteres på et stativ (bliver ikke leveret med), bliver den endnu mere fleksibel i brug og kan evt. tages med til stævne. Hvis hesten er vandt til en solariebehandling inden daglig træning, sikrer man de samme forhold i en stævnesituation.

Monteres Horseheateren på væggen med en hældning på ca. 30 grader, så dækker den et område på 3 meter i bredden og 4 meter frem.

Tekniske data

Strøm kilde 220-240V

Watt forbrug:
HLW10 1000W
HLW15 1500W
HLW20 2000W

Lysfarve:  rød eller gul
Kabinet: rustfrit
Mål (enkeltlampe): 48x12x12cm
Mål (dobbeltlampe): 96x12x12cm
Vægt (enkeltlampe): 1700 gr
Vægt (dobbeltlampe): 2700 gr
Vandtæthed: IP55 (støv og spuletæt – dog ikke højtryksrenser)
Brændetid: 7.000 timer – gløderør kan skiftes uautoriseret
Leveres med 3m ledning

Fremstillet i England

Afterparty i stalden - TDJ Horseheater