TDJ Arenafiber - helt enkelt...

Lav din egen fiberbane – og få alle fordele til en overkommelig pris. Professionel gør-det-selv løsning til optimering af toplag på ridebaner i alle afskygninger. TDJ Arenafiber er til arenaen, der trænger til en supplering af toplaget – og til dig, som vil bruge nogle kræfter på etablering, og som har nogle gængse maskiner til rådighed.

Lav din egen fiberbane

GØR-DET-SELV med tysk topkvalitet

Du tror det ikke, men det er faktisk ikke så dyrt og kompliceret at få en ridebane med fiber – ude eller inde – og få alle fiberbanens kvaliteter til en overkommelig pris.

TDJ Arenafiber er en professionel gør-det-selv løsning, til arenaen der trænger til en optimering af toplaget. Og til dig, som vil bruge nogle kræfter på etableringen og måske har nogle gængse maskiner til rådighed. Du bruger det samme materiale, som bruges på de store stadions.

 

Hvordan? Helt Enkelt!

– Ridebanen harves som normalt

– Ballerne med Arenafiber fordeles på ridebanen og åbnes

– Fiberen spredes i et jævnt lag – enten ved håndkraft eller evt. med en gammeldags møgspreder

– Banen vandes godt

– Så er det på banen med hestene, så fiberen rides ned. Alternativt kan man bruge en fræser eller en rotorharve til at “lægge fiberen ned” i banen.

– Vand godt i starten

************ Bemærk ************

TDJ Arenafiber er IKKE en KOMPLET RIDEBANE incl. sand osv. Det er KUN flokker/fiber der leveres fra TDJ. Arenafiber er “blot” til supplering af toplaget på en eksisterende ridebane. Vi kan desværre ikke vejlede og rådgive i anlægning af baner.

Spørg altid din kommune til råds, inden du etablerer en fiberbane. Vi har en rapport med målinger på forskellige indholdsstoffer i TDJ Arenafiber, du kan rekvirere. Hvis banen skal nedlægges/sløjfes på et tidspunkt, skal fiberen bortskaffes miljømæssigt forsvarligt.

Den gode historie om den slidte bund i en mindre rideklub

Rideklubben har denne vinter fået renoveret den glatte og slidte bund i ridehallen med fiber for under 10.000 kr. i deres 20×40 hal. Klubben plejer at lægge et nyt toplag af flis en gang hvert andet år, til den nette sum af ca. 15.000, så det at have fået en bund med en meget længere holdbarhed, kan i fremtiden pynte gevaldigt på klubregnskabet.
Den eksisterende bund – bestående af sold og formuldet flis – har fået suppleret toplaget med TDJ Arenafiber, og fungerer nu til UG. Toplaget er affjedrende, skridsikkert og så holder det bedre på fugten end den gamle flisbund.
Det kræver dog en større indsats end før at samle hestepærer op fra banen, da der skal sorteres mere.

Praktisk info

TDJ Arenafiber er kun et supplement til toplaget – det består udelukkende af flokker (tekstil) og fibre, og lægges direkte ovenpå en eksisterende ridebane.

En gør-det-selv fiberbane kan eksempelvis laves som rideskoleprojekt, hvor fiberen fordeles med hænderne og rides ned. Alternativt kan fiberen spredes med en gammeldags møgspreder og herefter kan der harves efter med en rotorharve, der putter fiberen længere ned.

Husk at vande din fiberbane godt i starten.

Skal fiberen rides ned, er det vigtigt, at man ikke lægger et for tykt lag på fra starten. Hellere starte med en balle mindre, og efterfølgende supplere “tynde” områder med ekstra fiber. Jo mere arenafiber man lægger i banen, jo mere fast bliver den.

Der skal bruges mellem 1,6 og 2,5 kg pr. m2.

Vores arenafiber er multicolor, og farvevariationer kan forekomme i de enkelte baller.