TDJ Heavymats - hurtigt styr på mudderet!

Den hurtige – og holdbare – løsning! De originale TDJ Heavymats er kunststofmåtter til mudrede områder – afhjælper øjeblikkeligt akutte problemer.

TDJ Heavymats anvendes foran stalden, i løsdriften, omkring drikkekaret, ved leddene, ved høstationen, på gangarealer, foran læskuret osv. – alle steder, hvor der er mudret. Måtterne kan flyttes rundt efter behov, hvis foldene lægges om eller forholdene ændrer sig.

Mudderet skal ikke nødvendigvis fjernes først, læg TDJ Heavymat oven på mudderet – se vores video nedenfor!

Har du ekstremt bundløse forhold, skal du tjekke vores TDJ Mudsafe

TDJ Heavymats - også til ridebaner og walkere

Med TDJ Heavymats kan du også lave et fint og stabilt fundament til din ridebane, longeringsbane eller til din walker – du kan endda lave ridebane på betonbund, hvis du har en maskinhal der midlertidigt skal omdannes til ridehal. Heavymats lægges ud og banen opbygges ovenpå – det er samme løsning der bruges, når der eksempelvis laves baner i messecentre og lignende.

Kontakt os for et godt tilbud på større mængder, hvis du skal bruge ridebanearmering.

Dressurhest der traver på en bane bygget ovenpå Heavymats

Heavymats nu både med og uden huller

Vi har stor erfaring i mange forskellige slags måtter, og vi har mange måtter i vores sortiment, så vi kan godt forstå, hvis du er forvirret! Og nu kan du købe endnu en måtte på webshoppen, fordi vi bliver gladere og gladere for måtterne uden huller. Kombinationen mellem den måtte, vi har solgt allerflest af og det fact, at der ingen huller er i – det er altså ret godt.

Det, at der ikke er huller i, betyder at vandet ikke løber ned gennem måtten, og at der derfor altid er forholdsvist tørt under den. Den ligger derfor ekstremt stabilt i forhold til måtter med huller i, som kan svuppe og synke lidt pga. fugt og vand der er drænet ned gennem måtten.

Den ideelle muddermåtte til fold, der også kan bruges til ridebaner, paddocs, walkere og longeringsbaner.

Mulighed for afhentning på Fyn

Det er muligt at afhente Heavymats og Isohorsmats – både hos os i Holstebro og på Fyn i Nr. Lyndelse. Bestil i shoppen og vælg i den forbindelse afhentning det ønskede sted, så får du en mail med afhentningsdetaljer, når varerne er klar til afhentning.

Hvis du ønsker at afhente på Sjælland, så kan du købe direkte hos forhandlerne: Horze i Slagelse, Letridning.dk på Facebook i Veksø, Cederborg Islandsheste i Rønnede eller hos Hesteviden i Svebølle.

Hvis du holder til på Fyn, kan du – som beskrevet ovenfor – bestille på vores webshop og afhente i Nr. Lyndelse, eller du kan købe direkte hos Fysiurgisk Hesteterapi i Krarup

Fri fragt? Ja tak! Men jeg skal ikke bruge en hel palle!

Vi har lavet en gruppe på Facebook – hvor du kan søge en makker i dit område, at dele en palle med. Meld dig ind i gruppen her: https://www.facebook.com/groups/1463119493838554/

kun fantasien sætter grænser...

Utallige anvendelsesmuligheder – kan anvendes i led, ved foderpladser, gangarealer, foran stalden eller løsdriften – alle steder hvor jorden bliver mudret. Når du begrænser mudderet i de områder hvor hestene færdes, reducerer du samtidig risikoen for tabte sko, forvridninger og forstrækninger samt hovbylder og knusninger i frostvejr.

De kraftige Heavymats fungerer som “snesko”. Trykket fordeles og jorden æltes ikke til mudder – samtidig suger de sig fast pga. bagsidekonstruktionen, og rykker sig ikke under normale forhold.

Der er drænhuller i måtterne som sikrer, at der ikke står vand på dem. Oversiden er nobret og de bliver således ikke glatte. Hullerne er fordelt således, at jorden ikke bliver mudret under en TDJ Heavymat. Den faste jord er derfor med til at bære måtterne.

Hvis du skal flytte din hest eller lægge folde om, så tages de op og lægges om. De kan altid flyttes og genbruges. Dvs. de også altid kan sælges igen –  den reelle pris på Heavymats kender du først på det tidspunkt.

Sådan lægger du heavymats

Afvand området – så der ikke står vand.
Planér området – så det er så jævnt som muligt.
Lav et fald (2-3%) således vandet fremover kan trække væk.
Har man mulighed for det, vil det ofte være en fordel, at lægge ca. 5 cm sand under måtterne – afhængig af jordbunden.
Armeringsfliserne lægges nu i forbandt, dvs. at de skal lægges forskudt af hinanden.
Læg lidt sand oven på fliserne.
Færdig!

video af etablering

Kort stumfilm

Den korteste vej ...eller?!

og så den lange... (3 min)

Læs blogindlægget om Heavymats fra hobbyheste.dk herunder

Tekniske data

Størrelse: 80×125 cm x 4 cm
Vægt: 19,5 kg 
Materiale: kunststof

55 stk på en palle (fri fragt)

Etablering af ridebanebane oventpå brosten med TDJ Heavymats

godt at vide om heavymats

Når måtterne har “sat sig”, kan de overkøres med maskiner uden problemer. Det er derfor ikke noget problem at køre hø og wrap ud til foderpladsen.

Mht. rengøring, så kan man med fordel tage klatter med en pickup eller en spånegreb og feje resten af med en stiv kost. Det er nemmest hvis man fejer dem jævnligt. Alt efter forholdene på folden, så kan hestene selvfølgelig trække jord op på dem. Hvis man har eks. en minilæsser, så måtter også skrabes af med den.

Du får fri fragt ved køb af hel palle – 55 stk. Hvis ikke du har brug for dem alle, så deler du bare med naboen. Husk at hele paller har deres eget varenummer i webshoppen.

Heavymats kan også bruges til etablering af ridebane, hvor forholdene er vanskellige – f.eks. på beton. Fordelagtige til midlertidige ridebaner, da de let kan tages op og genbruges.

Vi skal klart have en palle mere som bliver lagt på den nye fold... Vi valgte dog at få en anlægsgartner til at lægge vores... De ligger SNORLIGE og flere gange har der været store tunge maskiner som har kørt over dem og ingen vipper eller bliver ujævne!!! Så derfor kan de også nemt skrabes rene med maskine...fordi de slæber da lidt skidt op på dem. Det bedste vi har gjort for hestene...
Mudder har altid været No go her på stald Kildebakken. Vi kunne derfor lægge måtterne direkte på folden og så hælde bakkesand på. Vi har i dag fordelt to tårne på vores folde. (tog os 2,5 time)Nu er de svage områder helt knas tørre og - det er vores tænder også af at smile over slutresultatet. 🤩🤩🤩🤩🤩🐴😘. Første runde er startet for vi vil have flere måtter😉