• 97468222
  • tdjhors@tdj.dk

TDJ Heavymats - hurtigt styr på mudderet!

Den hurtige – og holdbare – løsning! Den originale TDJ Heavymat er en kunststofmåtte til mudrede områder – afhjælper øjeblikkeligt akutte problemer.

TDJ Heavymats anvendes foran stalden, i løsdriften, omkring drikkekaret, ved leddene, ved høstationen, på gangarealer, foran læskuret osv. – alle steder, hvor der er mudret. Måtterne kan flyttes rundt efter behov, hvis foldene lægges om eller forholdene ændrer sig.

Mudderet skal ikke nødvendigvis fjernes først, læg TDJ Heavymat oven på mudderet – se vores video nedenfor!

 

kun fantasien sætter grænser...

Utallige anvendelsesmuligheder – kan anvendes i led, ved foderpladser, gangarealer, foran stalden eller løsdriften – alle steder hvor jorden bliver mudret. Når du begrænser mudderet i de områder hvor hestene færdes, reducerer du samtidig risikoen for tabte sko, forvridninger og forstrækninger samt hovbylder og knusninger i frostvejr.

De kraftige Heavymats fungerer som “snesko”. Trykket fordeles og jorden æltes ikke til mudder – samtidig suger de sig fast pga. bagsidekonstruktionen, og rykker sig ikke under normale forhold.

Der er drænhuller i måtterne som sikrer, at der ikke står vand på dem. Oversiden er nobret og de bliver således ikke glatte. Hullerne er fordelt således, at jorden ikke bliver mudret under en TDJ Heavymat. Den faste jord er derfor med til at bære måtterne.

Hvis du skal flytte din hest eller lægge folde om, så tages de op og lægges om. De kan altid flyttes og genbruges. Dvs. de kan også altid sælges igen –  så den reelle pris på Heavymats kender du først på det tidspunkt.

Sådan lægger du heavymats

Afvand området – så der ikke står vand.
Planer området – så det er så jævnt som muligt.
Lav et fald (2-3%) således vandet fremover kan trække væk.
Har man mulighed for det, vil det ofte være en fordel, at lægge ca 5 cm sand under måtterne – afhængig af jordbunden.
Armeringsfliserne lægges nu i forbandt, dvs. at de skal lægges forskudt for hinanden.
Læg lidt sand oven på fliserne.
Færdig!

video af etablering

Kort stumfilm

og så den lange... (3 min)

Den korteste vej ...eller?!

Tekniske data

Størrelse: 80×125 cm x 4 cm
Vægt: 19,5 kg 
Materiale: kunststof

TDJ Heavymat, etablering af ridebane, undgå mudder på folden, muddermåtte, kunststof måtte,

godt at vide om heavymats

Når måtterne har “sat sig”, kan de overkøres med maskiner uden problemer. Det er derfor ikke noget problem at køre hø og wrap ud til foderpladsen.

Mht rengøring, så kan man med fordel tage klatter med en pickup eller en spånegreb og feje resten af med en stiv kost. Det er nemmest hvis man fejer dem jævnligt. Alt efter forholdene på folden, så kan hestene selvfølgelig trække jord op på dem. Hvis man har eks. en minilæsser, så måtter også skrabes af med den.

Du får fri fragt ved køb af hel palle – 55 stk. Hvis ikke du har brug for dem alle, så deler du bare med naboen. Husk at hele paller har deres eget varenummer i webshoppen.

Heavymats kan også bruges til etablering af ridebane, hvor forholdene er vanskellige – feks på beton. Fordelagtige til midlertidige ridebaner, da de let kan tages op og genbruges.

 

Vi skal klart have en palle mere som bliver lagt på den nye fold... Vi valgte dig at få en anlægsgartner til at lægge vores... De ligger SNORLIGE og flere gange har der været store tunge maskiner som har kørt over dem og ingen vipper eller bliver ujævne!!! Så derfor kan de også nemt skrabes rene med maskine...fordi de slæber da lidt skidt op på dem. Det bedste vi har gjort for hestene...
Mudder har altid været No go her på stald Kildebakken. Vi kunne derfor lægge måtterne direkte på folden og så hælde bakkesand på. Vi har i dag fordelt to tårne på vores folde. (tog os 2,5 time)Nu er de svage områder helt knas tørre og - det er vores tænder også af at smile over slutresultatet. 🤩🤩🤩🤩🤩🐴😘. Første runde er startet for vi vil have flere måtter😉